08-02-14

Feest Vrijzinnige Jeugd Antwerpen-Centrum 2014

Hoi, zit jij in de zesde klas en volg je niet-confessionele zedenleer (moraal)?
Na 6 (h)eerlijke jaren in de basisschool, maak je weldra de overstap naar de middenschool. Van kind groei je uit tot puber. Een groeiperiode van vallen en opstaan. Het ontdekken van nieuwe dingen: vrienden, school, vrije tijd.
Denken over je toekomst !
Vragen stellen over wat je bezighoudt in de wereld. Oplossingen leren zoeken voor jezelf en of anderen. Wil jij stilstaan bij een belangrijke overgang in je leven ?
Wij willen van deze overgang
Iets speciaals maken
Iets om te onthouden
Iets voor JOU
Voor je familie
Voor je vrienden
Het Feest Vrijzinnige Jeugd symboliseert het afscheid van de kindertijd en wijst op de openstaande deur naar de volwassenheid.
Het Feest Vrijzinnige Jeugd is voor de 12-jarigen ook de bekroning van het volgen van 6 jaar niet-confessionele zedenleer.
Vooral ook een moment waarbij stilgestaan bij de grote vragen : Wie ben ik ? Wat wil ik ? Hoe wil ik mijn leven invullen ? We zetten een stap in de wereld en vragen ons af : Hoe ziet die wereld eruit? Is daarin alles vooraf bepaald en worden we geacht braaf aan het lijntje te lopen ? Of is het een wereld die we zelf maken ? Waar we leren beslissingen nemen, en waar we verantwoordelijk zijn voor onze eigen daden. Waar we samen met anderen gelukkig kunnen worden.
Het Feest Vrijzinnige Jeugd doet ons stilstaan bij deze vreemde wereld. Even maar. Want het is feest voor de grote mensen en voor de nieuwe grote mensen.
Door samen het Feest Vrijzinnige Jeugd te vieren, laten kinderen, jongeren en volwassenen aan elkaar zien dat ze niet alleen staan met hun humanistisch-vrijzinnige overtuiging. Er bestaan integendeel duizenden andere jongeren en volwassenen, die eenzelfde ideaal nastreven.

14:26 Gepost door Werkgroep Antwerpen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.